Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marmolada z marakui i pomarańczy z likierem"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 168
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 103
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 168
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 103
Składniki
Umyj pomarańcze pod ciepłą wodą, wyszoruj skórkę, a następnie sparz wrzątkiem. Pokrój na cienkie plastry. Przełóż do miski, zalej wodą i odstaw na noc.
Posyp zalane wodą owoce cukrem i gotuj powoli pod przykryciem ok. godziny, aż cukier się rozpuści, owoce zmiękną, a syrop zgęstnieje. Odkryj garnek i gotuj jeszcze ok. 30 minut. Dodaj miąższ owoców marakui.
Dolej likier pomarańczowy i dobrze wymieszaj. Przełóż do czystych i wysterylizowanych słoików. Przechowuj w chłodnym miejscu. Podawaj jako dodatek do maślanych tostów lub muffinów.
Czas przygotowania: 90 minut + noc, 575 kcal. Koszt ok. 35 zł. 4 słoiki o pojemności 250 g.Źródło: Olivia