Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marmolada z marakui i pomarańczy z likierem"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 737
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 820
Polecam.
Odsłon: 568
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 470
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 336
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 737
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 820
Polecam.
Odsłon: 568
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 470
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 336
Składniki
Umyj pomarańcze pod ciepłą wodą, wyszoruj skórkę, a następnie sparz wrzątkiem. Pokrój na cienkie plastry. Przełóż do miski, zalej wodą i odstaw na noc.
Posyp zalane wodą owoce cukrem i gotuj powoli pod przykryciem ok. godziny, aż cukier się rozpuści, owoce zmiękną, a syrop zgęstnieje. Odkryj garnek i gotuj jeszcze ok. 30 minut. Dodaj miąższ owoców marakui.
Dolej likier pomarańczowy i dobrze wymieszaj. Przełóż do czystych i wysterylizowanych słoików. Przechowuj w chłodnym miejscu. Podawaj jako dodatek do maślanych tostów lub muffinów.
Czas przygotowania: 90 minut + noc, 575 kcal. Koszt ok. 35 zł. 4 słoiki o pojemności 250 g.Źródło: Olivia