Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z grilla to pyszne, kruche mięso , które zostało zamarynowane , a następnie ułożone i upieczone na grillu. Tak przygotowane mięsko szybko znika z talerza. Polecam
miska, nóż, tłuczek, grill,
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 140
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 140
Składniki
Składniki na marynatę wkładamy do miski , dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy do połączenia. Karkówkę płuczemy, kroimy na plastry, lekko rozbijamy i wkładamy do marynaty na co najmniej 3 godziny , co jakiś czas przemieszać. Po tym czasie mięso wyjmujemy z marynaty układamy na rozpalonym grillu i grillujemy po 15 - 20 minut z każdej strony. ( w zależności jak miękkie lubimy mięso). Podajemy z surówką, do pieczywem. Ja podałam z surówką z buraczków i papryki czerwonej.
Karkówka podczas grillowania.
Karkówka gotowa do podania.