Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Maślaki i podgrzybki marynowane"
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36623
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36623
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Grzyby oczyszczam, gotuję 30 min, odcedzam, przelewam zimną wodą.
Zagotowuję wodę z octem, dodaję cebulę pokrojoną w piórka oraz resztę składników. Gotuję zalewę ok. 5 min.
Dodaję przestudzone grzyby i gotuję 10 min. Gorące (razem z zalewą) wkładam do wyparzonych słoików, mocno je zakręcam i odwracam do góry dnem do wystygnięcia.
70 min • Porcja ok. 50 kcal • Koszt słoika ok. 20 gr • Przepis na 6-7 słoików.Źródło: Kobieta i życie