Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Maślaki i podgrzybki marynowane"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5080
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32673
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 243
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5080
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32673
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 243
Składniki
Grzyby oczyszczam, gotuję 30 min, odcedzam, przelewam zimną wodą.
Zagotowuję wodę z octem, dodaję cebulę pokrojoną w piórka oraz resztę składników. Gotuję zalewę ok. 5 min.
Dodaję przestudzone grzyby i gotuję 10 min. Gorące (razem z zalewą) wkładam do wyparzonych słoików, mocno je zakręcam i odwracam do góry dnem do wystygnięcia.
70 min • Porcja ok. 50 kcal • Koszt słoika ok. 20 gr • Przepis na 6-7 słoików.Źródło: Kobieta i życie