Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste danie mojej babci Marysi.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 980
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7182
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 980
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7182
Składniki
Obrać i pokroić marchew i ziemniaki. Ugotować w posolonej wodzie, pozostałą wodę odlać, ale nie wylewać. Ugotowaną marchew i ziemniaki rozgnieść tłuczkiem. Część wody z gotowania z powrotem wlać do warzyw. W osobnym garnku ugotować mięso z fasolą. Jeżeli namoczy się fasolę przez noc, to ugotuje się równo z mięsem. Mięso i fasolę dodać do warzyw z częścią wywaru. Ugotowane mięso można, albo pokroić na drobne kawałki i wymieszać z całością, albo podać w większych kawałkach. Gotowe danie powinno być kremowe i gęste. Dodać masło, sól i pieprz do smaku.