Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste danie mojej babci Marysi.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15416
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 287
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2738
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4924
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15416
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 287
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2738
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4924
Składniki
Obrać i pokroić marchew i ziemniaki. Ugotować w posolonej wodzie, pozostałą wodę odlać, ale nie wylewać. Ugotowaną marchew i ziemniaki rozgnieść tłuczkiem. Część wody z gotowania z powrotem wlać do warzyw. W osobnym garnku ugotować mięso z fasolą. Jeżeli namoczy się fasolę przez noc, to ugotuje się równo z mięsem. Mięso i fasolę dodać do warzyw z częścią wywaru. Ugotowane mięso można, albo pokroić na drobne kawałki i wymieszać z całością, albo podać w większych kawałkach. Gotowe danie powinno być kremowe i gęste. Dodać masło, sól i pieprz do smaku.