Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste danie mojej babci Marysi.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113018
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 379
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 713
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 547
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113018
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 379
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 713
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 547
Składniki
Obrać i pokroić marchew i ziemniaki. Ugotować w posolonej wodzie, pozostałą wodę odlać, ale nie wylewać. Ugotowaną marchew i ziemniaki rozgnieść tłuczkiem. Część wody z gotowania z powrotem wlać do warzyw. W osobnym garnku ugotować mięso z fasolą. Jeżeli namoczy się fasolę przez noc, to ugotuje się równo z mięsem. Mięso i fasolę dodać do warzyw z częścią wywaru. Ugotowane mięso można, albo pokroić na drobne kawałki i wymieszać z całością, albo podać w większych kawałkach. Gotowe danie powinno być kremowe i gęste. Dodać masło, sól i pieprz do smaku.