Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste danie mojej babci Marysi.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 223
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 113
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 223
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 113
Składniki
Obrać i pokroić marchew i ziemniaki. Ugotować w posolonej wodzie, pozostałą wodę odlać, ale nie wylewać. Ugotowaną marchew i ziemniaki rozgnieść tłuczkiem. Część wody z gotowania z powrotem wlać do warzyw. W osobnym garnku ugotować mięso z fasolą. Jeżeli namoczy się fasolę przez noc, to ugotuje się równo z mięsem. Mięso i fasolę dodać do warzyw z częścią wywaru. Ugotowane mięso można, albo pokroić na drobne kawałki i wymieszać z całością, albo podać w większych kawałkach. Gotowe danie powinno być kremowe i gęste. Dodać masło, sól i pieprz do smaku.