Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Medaliony cielęce z gorgonzolą i żurawiną"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36404
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 111
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36404
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 111
Składniki
Oczyść mięso, pokrój je w plastry, dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie rozbij tłuczkiem. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu producenta. Możesz wodę zastąpić bulionem warzywnym.
Batata obierz i umyj. Gotuj jak zwykłe ziemniaki w osolonej wodzie przez ok. 30 min. Po tym czasie wyjmij, lekko przestudź i pokrój w plastry.
Na dużej patelni rozgrzej masło i usmaż medaliony (smażymy z dwóch stron na złoto-brązowy kolor). Gdy medaliony będą już dochodzić, połóż na patelni plasterki batatów.
Każdy gorący plaster mięsa posyp pokruszoną gorgonzolą lub innym pleśniowym. Jeśli ser się nie roztopi, wstaw mięso na chwilkę do mikrofalówki. Całość udekoruj miętą i sparzoną żurawiną.Źródło: Na żywo