Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Medaliony tymiankowe w boczku"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 89
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 44
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 132
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 89
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 44
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 132
Składniki
Mięso natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przełóż do miseczki. Posyp posiekanym ty miankiem. Wstaw na kilka godzin do lodówki.
Bakłażany, pokrój w plasterki. Posyp solą, a kiedy puszczą sok, opłucz je i osusz. Rozgrzej oliwę. Usmaż na niej bakłażany. Oprósz je pieprzem i ew. posól. Posyp cukrem, skrop octem i smaż jeszcze 4 minuty.
Zamarynowane medaliony owiń boczkiem. Smaż 8 minut na oleju. Przypraw solą i pieprzem. Ułóż na bakłażanach. Posyp pokrojonymi dymkami i zielonymi oliwkami.Źródło: Naj