Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Medaliony w czerwonym pieprzu"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 645
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 645
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz. Mięso potnij na 8 małych kawałków. Każdy z nich lekko rozbij dłonią, nadając mu owalny kształt. Kotleciki skrop sokiem z cytryny.
Na patelni rozgrzej olej, włóż medaliony i usmaż na rumiano z obu stron. Pod koniec posyp solą oraz czerwonym pieprzem. Mięso zdejmij z patelni. Trzymaj w cieple, by nie wystygło.
Cebulkę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu ze smażenia medalionów. Dolej śmietanę, gotuj dalej, aż sos zacznie lekko gęstnieć. Zioła opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Trochę bazylii zostaw do dekoracji.
Resztę natki i bazylii grubo posiekaj, dodaj do śmietany. Sos zmiksuj. Przypraw solą oraz białym pieprzem. Medaliony podawaj z uszkami z farszem serowym. Danie polej sosem. Udekoruj resztą bazylii.
ok. 20 minut. 1 porcja zawiera ok. 310 kcal. Ok. 4,20 zł za porcjęŹródło: Tina