Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Medaliony w czerwonym pieprzu"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 144
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31328
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 420
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 144
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31328
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 420
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz. Mięso potnij na 8 małych kawałków. Każdy z nich lekko rozbij dłonią, nadając mu owalny kształt. Kotleciki skrop sokiem z cytryny.
Na patelni rozgrzej olej, włóż medaliony i usmaż na rumiano z obu stron. Pod koniec posyp solą oraz czerwonym pieprzem. Mięso zdejmij z patelni. Trzymaj w cieple, by nie wystygło.
Cebulkę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu ze smażenia medalionów. Dolej śmietanę, gotuj dalej, aż sos zacznie lekko gęstnieć. Zioła opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Trochę bazylii zostaw do dekoracji.
Resztę natki i bazylii grubo posiekaj, dodaj do śmietany. Sos zmiksuj. Przypraw solą oraz białym pieprzem. Medaliony podawaj z uszkami z farszem serowym. Danie polej sosem. Udekoruj resztą bazylii.
ok. 20 minut. 1 porcja zawiera ok. 310 kcal. Ok. 4,20 zł za porcjęŹródło: Tina