Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Meksykańska zapiekanka z ryżem, mięsem mielonym, gotową mieszanką warzyw, świeżą kolendrą i pikantnym sosem pomidorowym.
ryż, kurczak i warzywa, czyli wszystko, co lubimy w jednej zapiekance
Odsłon: 12235
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 3663
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 239
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 153
Kiszony, młody czosnek jest smaczny i zdrowy, polecam tym którzy lubią jeść c...
Odsłon: 161
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1048
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 239
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 153
Kiszony, młody czosnek jest smaczny i zdrowy, polecam tym którzy lubią jeść c...
Odsłon: 161
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1048
Składniki
Zaczynamy od przygotowania sosu. Oliwę rozgrzewamy w garnku i na średnim ogniu smażymy posiekaną czerwoną cebulę. Posiekany czosnek i papryczkę chilli z pestkami dodajemy do cebuli i smażymy około minuty. Zalewamy winem i gotujemy jeszcze przez około 2 minuty. Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, brązowy cukier, kostkę bulionową, sól, pieprz i gotujemy około 20 minut, aż sos zgęstnieje.
Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażamy mięso mielone, dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, sól, pieprz, smażymy jeszcze przez 5 minut i odstawiamy. Mieszankę meksykańską smażymy według przepisu na opakowaniu. Następnie gotujemy brązowy ryż według przepisu na opakowaniu. Do dużej miski wsypujemy mięso mielone, brązowy ryż, mieszankę meksykańska, posiekaną kolendrę, wlewamy gotowy sos, dosypujemy ser mozzarella i mieszamy wszystko. Gotową mieszaninę przenosimy do naczynia żaroodpornego i posypujemy serem mozzarella. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy zapiekankę około 15 minut. Na koniec posypujemy świeżą kolendrą i gotowe.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z kaszy jęczmiennej
Dania główne
Waflowe krokiety
Dania główne
Makaron z pieczarkami w pomidorach
Dania główne
Bitki z karczku, ziemniaki i korniszony.
Kotlety z kaszy jęczmiennej
Jeśli masz dość klasycznych kotletów mielonych na obiad, pora zaskoczyć wszys...
Odsłon: 892
Waflowe krokiety
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 96