Do góry

Dania główne Przepis na:

Meksykańskie burrito

Meksykańskie burrito

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Meksykańskie burrito"

Składniki

  • po 25 dag mięsa mielonego od szynki i mielonej wołowiny
  • 300 ml przecieru pomidorowego
  • czerwona papryka
  • pół papryczki chili
  • po puszce czerwonej fasoli i kukurydzy
  • sok z limonki
  • 2 czerwone cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • słodka i ostra papryka
  • kumin
  • sól
  • pieprz
  • op. tortilli
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj posiekaną papryczkę chili i mięsa, pod- smaż. Dodaj przecier, osączone kukurydzę i fasolę oraz pokrojoną paprykę, duś do miękkości. Posyp przyprawami i polej sokiem z limonki.

  2. Tortille napełnij farszem, ciasno zwiń. Podsmaż na suchej patelni grillowej lub w opiekaczu do kanapek. Podaj z sosem czosnkowym.

  3. Czas przygotowania: 50 mi,n ilość porcji: 6, cena za porcję: 3 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń