Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Meksykańskie ciasto"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 241
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 120
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 36
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 34
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 241
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 120
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 36
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 34
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekane cebule i kawałki papryczki. Całość podsmaż kilka minut i przełóż do misy. Usmaż kukurydzę z pietruszką i dodaj do przestudzonych warzyw.
Jajka połącz ze śmietaną i połącz z warzywami w misie. Wsyp mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i 3/4 startego sera.
Dopraw do smaku. Formę na ciasto natłuść i wysyp mąką. Wyłóż masę kukurydzianą i posyp ją resztą sera. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 180 °C przez 35 minut.Źródło: Na żywo