Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i soczyste kotlety schabowe z piekarnika, bez smażenia na głębokim tłuszczu. Wypróbuj ten przepis, a już nigdy nie zrobisz ich w inny sposób. Wyglądem niczym nie odbiegają od klasycznych kotletów z patelni. Są jednak znacznie mniej kaloryczne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 837
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 837
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Składniki
Plastry schabu rozbij tłuczkiem. Oprósz z dwóch stron słodką papryką, solą i pieprzem.
Przygotuj panierkę. Na jeden talerz wsyp mąkę, do miski wbij jajka i rozkłóć je widelcem, na drugi talerz wsyp bułkę tartą.
Kotlety schabowe panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Przy użyciu sylikonowego pędzelka posmaruj kotlety olejem, następnie przełóż je na blachę.
Kotlety schabowe wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz je przez około 20 minut. Kotlety w trakcie pieczenia możesz przewrócić na drugą stronę, ale nie jest to konieczne.
Mięciutkie i soczyste kotlety schabowe z piekarnika serwuj tuż po upieczeniu z ulubionymi dodatkami.