Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i soczyste kotlety schabowe z piekarnika, bez smażenia na głębokim tłuszczu. Wypróbuj ten przepis, a już nigdy nie zrobisz ich w inny sposób. Wyglądem niczym nie odbiegają od klasycznych kotletów z patelni. Są jednak znacznie mniej kaloryczne.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 316
Królowa grilla :)
Odsłon: 116
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 316
Królowa grilla :)
Odsłon: 116
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Składniki
Plastry schabu rozbij tłuczkiem. Oprósz z dwóch stron słodką papryką, solą i pieprzem.
Przygotuj panierkę. Na jeden talerz wsyp mąkę, do miski wbij jajka i rozkłóć je widelcem, na drugi talerz wsyp bułkę tartą.
Kotlety schabowe panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Przy użyciu sylikonowego pędzelka posmaruj kotlety olejem, następnie przełóż je na blachę.
Kotlety schabowe wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz je przez około 20 minut. Kotlety w trakcie pieczenia możesz przewrócić na drugą stronę, ale nie jest to konieczne.
Mięciutkie i soczyste kotlety schabowe z piekarnika serwuj tuż po upieczeniu z ulubionymi dodatkami.