Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i soczyste kotlety schabowe z piekarnika, bez smażenia na głębokim tłuszczu. Wypróbuj ten przepis, a już nigdy nie zrobisz ich w inny sposób. Wyglądem niczym nie odbiegają od klasycznych kotletów z patelni. Są jednak znacznie mniej kaloryczne.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85320
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2614
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4132
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7172
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85320
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2614
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4132
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7172
Składniki
Plastry schabu rozbij tłuczkiem. Oprósz z dwóch stron słodką papryką, solą i pieprzem.
Przygotuj panierkę. Na jeden talerz wsyp mąkę, do miski wbij jajka i rozkłóć je widelcem, na drugi talerz wsyp bułkę tartą.
Kotlety schabowe panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Przy użyciu sylikonowego pędzelka posmaruj kotlety olejem, następnie przełóż je na blachę.
Kotlety schabowe wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz je przez około 20 minut. Kotlety w trakcie pieczenia możesz przewrócić na drugą stronę, ale nie jest to konieczne.
Mięciutkie i soczyste kotlety schabowe z piekarnika serwuj tuż po upieczeniu z ulubionymi dodatkami.