Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachciało mi się mielonych innych niż zawsze, więc trochę poeksperymentowałam i są przepyszne mielone, aż syn pochwalił " mamo jakie one pyszne mięciutkie ".
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 216
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 216
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki.
Dokładnie je ze sobą połączyć za pomocą ręki.
Na patelnię wlać olej aby zakryć dno patelni, układać uformowane kotlety.
I smażyć z obu stron na brązowo.
Gdy już są usmażone z obu stron wlać do nich 4 - 5 łyżek wody, nakryć pokrywką i je poddusić chwilkę z obu stron.
Kotlety wyszły z wierzchu chrupiące a w środku mięciutkie. Obiad podałam z ziemniakami całymi i tłuszczem od kotletów oraz mizeria.