Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85254
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2549
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4002
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7114
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85254
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2549
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4002
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7114
Składniki
mięso przygotować tak jak na mielone kotlety
boczek pokroić w drobniutką kostkę i usmazyć razem z posiekana cebulą,grzyby pokroić i dodać do boczku z cebulą,doprawić sola i pieprzem,smażyć do odparowania wody.
grzyby zdjąć z patelni,wystudzić,dodac pokrojone suszone pomidory i natkę pietruszki
mięso podzielić na równe części,każdą cześć uformować w prostokąt,nakładać grzyby i zwijać w roladki,smażyc na rumiano na gorącym oleju
usmażone roladki przełożyć do rondla dodać trochę wody ziele angielski,liść laurowy i dusic na wolnym ogniu
pomidory sparzyć,obrać ze skórki zmiksować i dodać do roladek,dusić około 25 minut,dodać kilka listków świeżej bazylii,szczyptę cukru,soli i pieprzu, nie zagęszczam sosu i nie dodaje do niego śmietany
roladki podaję z ziemniakami i surówką z kapusty