Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
mięso przygotować tak jak na mielone kotlety
boczek pokroić w drobniutką kostkę i usmazyć razem z posiekana cebulą,grzyby pokroić i dodać do boczku z cebulą,doprawić sola i pieprzem,smażyć do odparowania wody.
grzyby zdjąć z patelni,wystudzić,dodac pokrojone suszone pomidory i natkę pietruszki
mięso podzielić na równe części,każdą cześć uformować w prostokąt,nakładać grzyby i zwijać w roladki,smażyc na rumiano na gorącym oleju
usmażone roladki przełożyć do rondla dodać trochę wody ziele angielski,liść laurowy i dusic na wolnym ogniu
pomidory sparzyć,obrać ze skórki zmiksować i dodać do roladek,dusić około 25 minut,dodać kilka listków świeżej bazylii,szczyptę cukru,soli i pieprzu, nie zagęszczam sosu i nie dodaje do niego śmietany
roladki podaję z ziemniakami i surówką z kapusty