Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 123
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 100
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 123
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 100
Składniki
mięso przygotować tak jak na mielone kotlety
boczek pokroić w drobniutką kostkę i usmazyć razem z posiekana cebulą,grzyby pokroić i dodać do boczku z cebulą,doprawić sola i pieprzem,smażyć do odparowania wody.
grzyby zdjąć z patelni,wystudzić,dodac pokrojone suszone pomidory i natkę pietruszki
mięso podzielić na równe części,każdą cześć uformować w prostokąt,nakładać grzyby i zwijać w roladki,smażyc na rumiano na gorącym oleju
usmażone roladki przełożyć do rondla dodać trochę wody ziele angielski,liść laurowy i dusic na wolnym ogniu
pomidory sparzyć,obrać ze skórki zmiksować i dodać do roladek,dusić około 25 minut,dodać kilka listków świeżej bazylii,szczyptę cukru,soli i pieprzu, nie zagęszczam sosu i nie dodaje do niego śmietany
roladki podaję z ziemniakami i surówką z kapusty