Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone podane w pikantnym sosie chrzanowym serwowane z kaszą gryczaną. Naprawdę polecam:)
Polecam.
Odsłon: 383
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1659
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 572
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1941
Polecam.
Odsłon: 383
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1659
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 572
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1941
Składniki
Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy na kwadrans. Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy odciśniętą bułkę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy pulpeciki i smażymy na średnim ogniu na rozgrzanym oleju na rumiano. Sos: w garnku roztapiamy masło, wsypujemy mąkę, przez chwilę mieszając podsmażamy . Następnie wlewamy 2 szklanki bulionu i energicznie mieszając zagotowujemy. Dodajemy śmietanę i ponownie zagotowujemy - jeśli sos jest zbyt gęsty dolewamy porcjami pozostały bulion. Na koniec do sosu dodajemy chrzan i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mocno podgrzewamy. Mielone podajemy z sosem chrzanowym i kaszą gryczaną.