Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na inną wersje kotletów mielonych, wystarczy dokupić wafle tortowe i kotlet tradycyjny zamienia się w imprezowe danie.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30792
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3578
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2776
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1090
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30792
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3578
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2776
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1090
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jedno jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, następnie drobno pokrojoną paprykę i wsypujemy bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną.
2. Wafel kroimy na 16 równych części. 3. Na 8 części nakładamy masę mięsną i przykrywamy pozostałymi waflami.
4. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
5. Kotlety gotowe. 6. Smacznego.