Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na inną wersje kotletów mielonych, wystarczy dokupić wafle tortowe i kotlet tradycyjny zamienia się w imprezowe danie.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jedno jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, następnie drobno pokrojoną paprykę i wsypujemy bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną.
2. Wafel kroimy na 16 równych części. 3. Na 8 części nakładamy masę mięsną i przykrywamy pozostałymi waflami.
4. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
5. Kotlety gotowe. 6. Smacznego.