Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z brukselką

Mielone z brukselką

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Mielone z brukselką"

Składniki

  • 50 dag mielonego indyka
  • 30 dag brukselki
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oleju
  • łyżka mąki
  • łyżka masła
  • szklanka śmietanki
  • szklanka mleka
  • vegeta
  • serek topiony śmietankowy
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso mielone przesmaż na oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw solą i pieprzem. Brukselkę umyj, oczyść i wrzuć na 10 min do osolonego wrzątku. Odcedź.

  2. W natłuszczonej formie żaroodpornej rozsmaruj usmażone mięso, na nim ułóż brukselkę.

  3. W rondelku rozpuść masło, oprósz mąką i zasmaż. Mieszając, powoli dolewaj mleko i śmietankę. Gotuj, aż sos zgęstnieje.

  4. Dodaj pokrojony serek i rozpuść w sosie. Na koniec przypraw solą, pieprzem i vegetą.

  5. Gotowym sosem zalej w formie. Piecz 30 min. w temperaturze 200°C.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń