Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast zwykłych mielonych proponuję zrobić według tego przepisu. Mielone kuleczki zatopione w pysznym warzywnym sosie.
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, doajmey obrana, drobno pokrojona cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy solą, majerankiem, przyprawą Gyros, wsypujemy bułkę tarta i dokładnie mieszamy. Robimy okrągłe kotlety, smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy marchewki oraz brukselki, podlewamy wodą, solimy i gotujemy. 3. Gdy warzywa będę już miękkie dodajemy przecier pomidorowy, ketchup, chili i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotujemy i łączymy z kotletami.
4. Danie gotowe. 5. Smacznego