Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet mielony podany z ziemniakami, mizerią z ogórka.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 392
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 392
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy bułkę tartą, pieprz, sól, majeranek, rozgnieciony czosnek, 1 łyżkę startej cebuli i jajka. Wyrabiamy farsz na kotlety. Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i smażymy na gorącym oleju z każdej strony na rumiany kolor i miękkości mięsa w środku.
W między czasie gotujemy ziemniaki i przygotowujemy mizerię z ogórka. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i mizerią, możemy posypać szczypiorem. Smacznego !!!