Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsne cannelloni z pieczarkami"
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2223
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2223
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Składniki
Dwie cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać mięso, koncentrat pomidorowy, pół szklanki wody, startą marchewkę i seler. Doprawić. Smażyć 20 minut.
Rurki cannelloni obgotować, by były półtwarde, ostudzić. Napełnić je farszem. Włożyć do naczynia, zalać bulionem, posypać tartym żółtym serem. Piec 30 minut w 200°C.
Pozostałą cebulę zeszklić na oleju. Dodać pokrojone pieczarki. Gdy zmiękną, wlać śmietanę, zagotować, doprawić. Polać sosem cannelloni.
Farsz do cannelloni powinien być gęsty, inaczej z nich wypłynie. Jeśli wyjdzie za rzadki, można dodać do niego bułki tartej.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium