Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsne cannelloni z pieczarkami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 117
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1300
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1064
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 90
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 65
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 117
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1300
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1064
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 90
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 65
Składniki
Dwie cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać mięso, koncentrat pomidorowy, pół szklanki wody, startą marchewkę i seler. Doprawić. Smażyć 20 minut.
Rurki cannelloni obgotować, by były półtwarde, ostudzić. Napełnić je farszem. Włożyć do naczynia, zalać bulionem, posypać tartym żółtym serem. Piec 30 minut w 200°C.
Pozostałą cebulę zeszklić na oleju. Dodać pokrojone pieczarki. Gdy zmiękną, wlać śmietanę, zagotować, doprawić. Polać sosem cannelloni.
Farsz do cannelloni powinien być gęsty, inaczej z nich wypłynie. Jeśli wyjdzie za rzadki, można dodać do niego bułki tartej.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium