Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsne kąski w piwie"
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 228
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1836
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 228
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1836
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Wrzuć do miseczki. Czosnek obierz, posiekaj. Piwo wymieszaj z miodem oraz musztardą. Dodaj czosnek i po łyżeczce suszonego tymianku oraz oregano.
Kawałki karkówki zalej przygotowaną marynatą. Dobrze wymieszaj. Miseczkę szczelnie przykryj folią spożywczą. Wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny.
W tym czasie długie drewniane patyczki włóż do zimnej wody. Dzięki temu nie będą przypalały się podczas grillowania szaszłyków.
Zamarynowane kawałki mięsa nabij na namoczone patyczki. Oprósz je obficie solą. Posyp pieprzem i słodką papryką. Posmaruj olejem. Szaszłyki ułóż na tackach do grillowania. Postaw na mocno rozgrzanym ruszcie. Piecz przez 12-15 minut. Od czasu do czasu obracaj, by mięso zrumieniło się równomiernie ze wszystkich stron.
Gotowe szaszłyki podawaj np. z pszennym pieczywem. Wcześniej kromki chleba możesz posmarować oliwą wymieszaną z posiekanym czosnkiem i zrumienić na rozgrzanym grillu.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Dania główne
Pinsa, kuzynka pizzy
Dania główne
Zapiekanka z kapusty i mięsa
Dania główne
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Polędwiczki kurczaka z marynaty , a następnie pieczone
Pyszne polędwiczki najpierw zamarynowane, a później pieczone. Podane z sosem,...
Odsłon: 3
Pinsa, kuzynka pizzy
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 12