Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsne sajgonki"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Grzybki mun zalej wrzącą wodą, odstaw. Gdy napęcznieją, osącz, pokrój. Makaron ryżowy również zalej wrzątkiem, odstaw na 3-4 minuty, osącz, pokrój. Cebulę obierz, pokrój w grubą kostkę. Marchewkę oczyść, zetrzyj na tarce. Kapustę oczyść, posiekaj.
Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj mięso, podsmaż. Przypraw. Dodaj marchewkę, kapustę i grzybki, wymieszaj. Dodaj makaron i jajko, przypraw sosem sojowym, wymieszaj.
Ciasto filo: mąkę przesiej, dodaj oliwę, szklankę ciepłej wody i szczyptę soli, zagnieć. Ciasto rozwałkuj, podziel na prostokąty.
Na każdym kawałku ciasta ułóż farsz, zwiń, formując sajgonki. Zlep. Olej rozgrzej na patelni, usmaż sajgonki na złoto. Osącz.
<strong>Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,40 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie