Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsny tort na zimno"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Składniki
czas ok. 120 min; porcja – 370 kcal, cena 2,20 zł
Cielęcinę oraz filet z indyka (lub inny kawałek indyczego mięsa) opłucz pod bieżącą woda, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie przepuść przez maszynkę do mięsa razem z pozbawioną osłonki pasztetową.
Do rozdrobnionej w maszynce masy mięsnej wsyp łyżkę bułki tartej. Wlej dwie filiżanki mleka (po ok. 240 ml). Dodaj rozkłócone widelcem jajka. Masę starannie wyrób. W razie potrzeby dodaj więcej mleka lub bułki tartej.
Korniszony osącz z zalewy, odetnij końcówki, drobno poszatkuj. Dodaj do masy mięsnej razem z musztardą i łyżką drobno posiekanej natki. Masę starannie wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Przełóż masę. Piecz ok. 60 min w temp. 180 st. Ostudź i dowolnie udekoruj.
<strong>Aneta Grzywna z Chełma</strong>Źródło: Świat kobiety