Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięso pod pierzynką"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3984
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 357
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 928
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3984
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 357
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 928
Składniki
Czosnek obierz, potnij w plasterki. Polędwiczkę umyj i osusz. Natrzyj solą. Zrób małe nacięcia wzdłuż całej długości. Wciśnij w nie czosnek. Posmaruj octem, posyp rozmarynem. Odłóż na godzinę.
Kurki oczyść i podsmaż na maśle. Pod koniec oprósz solą i pieprzem, wymieszaj ze śmietaną. Zdejmij z ognia. Ziemniaki obierz, ugotuj z pęczkiem koperku. Pokrój na ćwiartki. Wymieszaj z kurkami.
Polędwiczkę podsmaż na oleju. Odłóż na 5 minut i pokrój na grube plastry. Ułóż je na dnie naczynia do zapiekania. Przykryj ziemniakami wymieszanymi z grzybami. Zapiekaj 30 minut w 180°C. Posyp natką i podawaj.Źródło: Naj