Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięso pod pierzynką"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Składniki
Czosnek obierz, potnij w plasterki. Polędwiczkę umyj i osusz. Natrzyj solą. Zrób małe nacięcia wzdłuż całej długości. Wciśnij w nie czosnek. Posmaruj octem, posyp rozmarynem. Odłóż na godzinę.
Kurki oczyść i podsmaż na maśle. Pod koniec oprósz solą i pieprzem, wymieszaj ze śmietaną. Zdejmij z ognia. Ziemniaki obierz, ugotuj z pęczkiem koperku. Pokrój na ćwiartki. Wymieszaj z kurkami.
Polędwiczkę podsmaż na oleju. Odłóż na 5 minut i pokrój na grube plastry. Ułóż je na dnie naczynia do zapiekania. Przykryj ziemniakami wymieszanymi z grzybami. Zapiekaj 30 minut w 180°C. Posyp natką i podawaj.Źródło: Naj