Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięso pod pierzynką"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 195
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 808
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 484
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666445
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 195
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 808
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 484
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666445
Składniki
Czosnek obierz, potnij w plasterki. Polędwiczkę umyj i osusz. Natrzyj solą. Zrób małe nacięcia wzdłuż całej długości. Wciśnij w nie czosnek. Posmaruj octem, posyp rozmarynem. Odłóż na godzinę.
Kurki oczyść i podsmaż na maśle. Pod koniec oprósz solą i pieprzem, wymieszaj ze śmietaną. Zdejmij z ognia. Ziemniaki obierz, ugotuj z pęczkiem koperku. Pokrój na ćwiartki. Wymieszaj z kurkami.
Polędwiczkę podsmaż na oleju. Odłóż na 5 minut i pokrój na grube plastry. Ułóż je na dnie naczynia do zapiekania. Przykryj ziemniakami wymieszanymi z grzybami. Zapiekaj 30 minut w 180°C. Posyp natką i podawaj.Źródło: Naj