Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięso pod pierzynką"
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 31
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 31
Składniki
Czosnek obierz, potnij w plasterki. Polędwiczkę umyj i osusz. Natrzyj solą. Zrób małe nacięcia wzdłuż całej długości. Wciśnij w nie czosnek. Posmaruj octem, posyp rozmarynem. Odłóż na godzinę.
Kurki oczyść i podsmaż na maśle. Pod koniec oprósz solą i pieprzem, wymieszaj ze śmietaną. Zdejmij z ognia. Ziemniaki obierz, ugotuj z pęczkiem koperku. Pokrój na ćwiartki. Wymieszaj z kurkami.
Polędwiczkę podsmaż na oleju. Odłóż na 5 minut i pokrój na grube plastry. Ułóż je na dnie naczynia do zapiekania. Przykryj ziemniakami wymieszanymi z grzybami. Zapiekaj 30 minut w 180°C. Posyp natką i podawaj.Źródło: Naj