Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięso z farszem i jarzynka"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Filet z indyka umyj i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Suszone pomidory osącz z zalewy i pokrój w cieniutkie paseczki. Pestki słonecznika zrumień na patelni bez tłuszczu.
Bazylię opłucz, osusz, poodrywaj listki i posiekaj. Mielony twaróg przełóż do miseczki. Dodaj posiekaną bazylię, suszone pomidory oraz uprażone pestki słonecznika. Farsz dokładnie wymieszaj i przypraw do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem.
Zamarynowane mięso rozetnij tak, aby powstał duży płat. Lekko go rozbij. Posmaruj przygotowanym farszem i ciasno zwiń. Roladę obwiąż mocną bawełnianą nitką. Mięso posmaruj olejem i ułóż w brytfance. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz 60–70 minut.
Pieczarki oczyść, pomidorki umyj. Szalotki i czosnek obierz. Cebulki potnij na cząstki, czosnek posiekaj. Por oczyść, pokrój w grube krążki. Tymianek posiekaj. Wszystkie wymieszaj. Przypraw. Przełóż do brytfanki z mięsem około 30 minut przed końcem pieczenia. Gotową roladę potnij w plastry. Podawaj na jarzynce.
85 minut (bez czasu marynowania mięsa); Porcja: 790 kcal.Źródło: Naj