Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso z morszczuka, ziemniaki i sałatka warzywna ze słoja.

Mięso z morszczuka, ziemniaki i sałatka warzywna ze słoja.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1451 Ocena: 18892

Dodano:

Odsłon: 285

Smażone tuszki z morszczuka, ziemniaki i sałatka warzywna ze słoja. Polecam :)

Składniki

  • morszczuk tusza 2 szt.
  • ziemniaki 6 szt.
  • słoik sałatki warzywnej (z domowej spiżarni)
  • olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz cytrynowy
  • natka pietruszki i koper do posypania
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę czyścimy z łusek, odcinamy grzbiety i płetwy, płuczemy w bieżącej wodzie, odciskamy z wody. Kawałki ryby doprawiamy pieprzem cytrynowym i smażymy na gorącym oleju do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki, ugotowane ziemniaki odcedzamy i tłuczemy tłuczkiem. Usmażoną rybę obieramy z ości i kawałki ryby podajemy z ziemniakami posypanymi zieleniną i sałatką warzywną.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń