Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miks szaszłyków drobiowych"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski, wymieszaj z osączoną kukurydzą. Wbij jajko i wsyp tyle bułki tartej, by powstała zwarta masa. Dopraw ją solą oraz pieprzem.
Piersi opłucz, osusz, pokrój w cienkie długie paski. Oprósz solą i pieprzem, skrop olejem. Dodaj keczup, sos sojowy i musztardę, wymieszaj. Odstaw w chłodne miejsce na ok. 30 min. W tym czasie z masy z mięsa mielonego uformuj w dłoniach małe kulki. Obtocz je w bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju na złoto.
Zamarynowane mięso nadziewaj na patyki do szaszłyków, tworząc falbanki. Smaż na odrobinie oleju 5-8 minut. Podawaj razem z kuleczkami. Dowolnie ozdób.
porcji, czas ok. 40 min; porcja – 230 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety