Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minestrone z kurczakiem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 837
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 109
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9232
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 837
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 109
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9232
Składniki
4 porcje • : 10 min • gotowanie: 60 min • 426 kcal/porcja • 6 zł/porcja
W rondlu podsmaż na oliwie kiełbasę (z obu stron). Odłóż na bok, a do rondla wrzuć cebulę. Smaż 2-3 minuty, po czym dodaj łodygę selera, marchewkę i cukinię. Smaż 4-5 minut.
Dodaj do warzyw podsmażoną kiełbasę, bulion, pomidory z puszki, wodę i podsmażony czosnek. Przypraw do smaku. Gotuj na małym ogniu, bez przykrycia, ok. 30 minut.
Dodaj do zupy ryż i gotuj 10-15 minut (aż ryż będzie miękki). Porwij mięso kurczaka na spore kawałki, wrzuć do zupy i gotuj jeszcze 5 minut. Już na talerzach posyp zupę natką pietruszki. Podawaj z chrupiącym pieczywem.Źródło: Olivia