Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Minestrone z pulpetami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 70
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 70
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
czas ok. 70 min; porcja – 310 kcal, cena 2,80 zł
Piersi oczyść, opłucz, pokrój na kawałki, a potem zmiel w maszynce do mięsa. Do masy dodaj łyżkę posiekanej natki, 2 dag startego parmezanu, jajko oraz 2 przeciśnięte ząbki czosnku. Wyrób masę, dosypując w razie potrzeby bułkę tartą. Dopraw solą oraz pieprzem.
Z masy formuj niewielkie pulpety. Ułóż je na blasze i piecz 8-10 min w 190 st. Cebulę obierz i posiekaj razem z pozostałym czosnkiem. Zrumień na łyżce rozgrzanego oleju, zalej rosołem, zagotuj. Dodaj obrane i oczyszczone marchewki oraz posiekaną kapustę.
Zupę gotuj 15 minut. Po tym czasie wsyp mrożone warzywa. Gotuj razem jeszcze 20 minut. Gotową zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozlej na talerze.
Podawaj razem z upieczonymi pulpetami i ugotowanym makaronem. Posyp startym parmezanem.Źródło: Świat kobiety