Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minipizze pikantne z mięsem mielonym"
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 212
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 573
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 212
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 573
Składniki
na ciasto wymieszaj, zagnieć. Włóż do miski, przykryj ściereczką, odstaw na godzinę. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć, uformuj rulon, pokrój nożem na porcje. Rozwałkuj na małe placki i połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Mięso mielone smaż z przyprawami 20 minut, mieszając. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i przetrzyj przez sito. Chili, cebulę i czosnek zmiksuj w blenderze. Dodaj do pomidorów i przypraw solą, pieprzem, cukrem i oregano.
Posmaruj sosem wszystkie blaty, posyp mięsem mielonym, startym serem, posiekaną w paski cebulą i przyprawami. Piecz około 15 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika. Pod koniec pieczenia możesz posypać pizzę świeżymi listkami bazylii.
Czas: około 2 godziny.
Pizzę posyp serem pod koniec pieczenia. Sos do pizzy powinien być gęsty, by ciasto nim nie nasiąkało. Pizzę piecz na niższych półkach w piekarniku, by ciasto się zapiekło, a góra nie spaliła. Do pieczenia pizzy możesz użyć specjalnego kamienia.Źródło: Dobry Tydzień