Do góry

Dania główne Przepis na:

Minipizze z jajkiem

Minipizze z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Minipizze z jajkiem"

Składniki

  • 60 dag mielonego mięsa
  • puszka pomidorów
  • bułka
  • 3 cebule
  • 5 jajek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 dymki
  • 4 plasterki wędzonego boczku
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżka oleju do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bułkę namocz, odciśnij. Cebule obierz, posiekaj. Dymki oczyść, razem ze szczypiorkiem potnij w plasterki.

  2. Do mięsa dodaj bułkę, 1 jajko, musztardę, cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wsyp zioła prowansalskie, sól, pieprz i ostrą paprykę (do smaku). Wyrób. Z masy uformuj 4 placuszki z wgłębieniami. Piecz je ok. 25 minut w temp. 175 st.

  3. Na patelni rozgrzej olej. Zasmaż na nim koncentrat. Wymieszaj z pomidorami z puszki. Gotuj, aż odparuje większość płynu. Sos przypraw do smaku. Posmaruj nim placki.

  4. We wgłębienia wbij jajka. Przykryj boczkiem. Piecz 15 minut. Posyp dymkami i szczypiorkiem.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń