Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mintaj smażony w cieście z sosem"
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6540
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1220
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 55
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2378
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6540
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1220
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 55
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2378
Składniki
Rybę rozmrozić, opłukać, osuszyć, przyprawić solą, pieprzem i octem. Trzy łyżki mąki pszennej wymieszać z mąką ziemniaczaną, dodać proszek do pieczenia, jajko, piwo, szczyptę soli.
Zmiksować na gładko (ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany). Zanurzać kawałki ryby w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto. Zdjąć z patelni, trzymać w cieple.
Pory oczyścić, opłukać, posiekać drobno. Rozgrzać masło na patelni, zeszklić pora, podlać odrobiną wody. Dusić pod przykryciem do miękkości, doprawić solą i lubczykiem. Zaprawić łyżką mąki ze śmietaną, podać z rybą.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium