Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mintaj smażony w cieście z sosem"
Składniki
Rybę rozmrozić, opłukać, osuszyć, przyprawić solą, pieprzem i octem. Trzy łyżki mąki pszennej wymieszać z mąką ziemniaczaną, dodać proszek do pieczenia, jajko, piwo, szczyptę soli.
Zmiksować na gładko (ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany). Zanurzać kawałki ryby w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto. Zdjąć z patelni, trzymać w cieple.
Pory oczyścić, opłukać, posiekać drobno. Rozgrzać masło na patelni, zeszklić pora, podlać odrobiną wody. Dusić pod przykryciem do miękkości, doprawić solą i lubczykiem. Zaprawić łyżką mąki ze śmietaną, podać z rybą.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium