Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mintaj smażony w cieście z sosem"
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 522
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 57
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1086
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 337
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 522
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 57
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1086
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 337
Składniki
Rybę rozmrozić, opłukać, osuszyć, przyprawić solą, pieprzem i octem. Trzy łyżki mąki pszennej wymieszać z mąką ziemniaczaną, dodać proszek do pieczenia, jajko, piwo, szczyptę soli.
Zmiksować na gładko (ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany). Zanurzać kawałki ryby w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto. Zdjąć z patelni, trzymać w cieple.
Pory oczyścić, opłukać, posiekać drobno. Rozgrzać masło na patelni, zeszklić pora, podlać odrobiną wody. Dusić pod przykryciem do miękkości, doprawić solą i lubczykiem. Zaprawić łyżką mąki ze śmietaną, podać z rybą.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium