Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna rybka o piernikowej nucie....
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 95
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2710
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2241
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 95
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2710
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2241
Składniki
Na patelnię wlewamy sok pomidorowy dodajemy pokrojony fenku oraz czosnek, chwilkę dusimy na wolnym ogniu. Pieprz kolorowy, ziele angielskie, liście laurowe oraz kmin rzymski ucieramy w moździerzu. Utartą mieszankę dodajemy na patelnię wraz z innymi przyprawami. Sosu worcestershire dodajemy około łyżeczki a tabasco kilka kropli <zależy czy lubimy bardzo ostre potrawy>. Wszystko musi się chwilkę poddusić. Następnie dodajemy rozmrożoną rybę < możemy użyć również innej ryby, lub świeżej>. Polewamy sosem rybę, siekamy pietruszkę i dodajemy na patelnię. Gotujemy bez przykrycia do chwili aż sos zredukuje się do minimum. <Rybę należy obrócić na następną stronę po jakiś 10 minutach i polać ją sosem>. Gotową rybę podajemy najlepiej z makaronem chińskim z dodatkiem pieczarek.