Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 963
Dodano: 02.12.2014
Odsłon: 775
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Na patelnię wlewamy sok pomidorowy dodajemy pokrojony fenku oraz czosnek, chwilkę dusimy na wolnym ogniu. Pieprz kolorowy, ziele angielskie, liście laurowe oraz kmin rzymski ucieramy w moździerzu. Utartą mieszankę dodajemy na patelnię wraz z innymi przyprawami. Sosu worcestershire dodajemy około łyżeczki a tabasco kilka kropli <zależy czy lubimy bardzo ostre potrawy>. Wszystko musi się chwilkę poddusić. Następnie dodajemy rozmrożoną rybę < możemy użyć również innej ryby, lub świeżej>. Polewamy sosem rybę, siekamy pietruszkę i dodajemy na patelnię. Gotujemy bez przykrycia do chwili aż sos zredukuje się do minimum. <Rybę należy obrócić na następną stronę po jakiś 10 minutach i polać ją sosem>. Gotową rybę podajemy najlepiej z makaronem chińskim z dodatkiem pieczarek.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)