Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mintaj w sosie pomidorowym"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2512
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 399
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34700
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 929
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2512
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 399
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34700
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 929
Składniki
Rybę rozmrozić, umyć i dokładnie osuszyć. Doprawić solą i pieprzem, skropić obficie sokiem z cytryny. Odstawić na pół godziny do lodówki.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem. Chwilę razem smażyć na średnim ogniu bez pokrywki. Śmietanę wymieszać z 1 łyżką mąki, rozprowadzić niewielką ilością sosu, dodać do reszty, podgrzać, ale nie doprowadzić do wrzenia.
Mintaja obtaczać kolejno w mące, roztrzepanym jajku, znów w mące i jeszcze raz w jajku. Usmażyć na dużej ilości tłuszczu. Podawać z sosem pomidorowym i sałatką z pomidorów.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium