Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mintaj w zalewie octowej"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 407
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 407
Składniki
<strong>Kasia Sycik z Konina</strong>
Filety myję i osuszam. Rybę kroję na kawałki, posypuję solą i pieprzem. Każdy kawałek panieruję w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Panierkę mocno dociskam.
Na patelni rozgrzewam olej. Wkładam kawałki mintaja, smażę na złoty kolor z obu stron (w sumie zajmuje mi to ok. 15 minut).
Wodę wlewam do garnka. Dodaję ocet, oliwę, cukier, keczup, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Zalewę solę i zagotowuję. Cebule obieram, kroję w półplasterki, ogórki tnę w plastry.
Rybę układam w dużym naczyniu na przemian z cebulą i ogórkami. Wlewam zalewę i odstawiam na około 12 godzin.Źródło: Naj