Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny obiad - cieciorka, cukinia, dużo marchewki - czyli smacznie, zdrowo i naprawdę szybko. Świetnie smakuje z ryżem, kaszą jaglaną, ale równie dobre jest po prostu z bułeczką.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 72
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 178
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 808
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 72
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 178
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 808
Składniki
Marchewkę obrać, pokroić w cieniutkie plasterki. Cukinię obrać, pokroić w kawałki. Cebulę pokroić w grube plastry. Do garnka wlać troszkę oleju, wrzucić cebulę, podsmażyć na złoto. Dorzucić plastry marchewki, podlać niewielką ilością wody. Posolić. Dołożyć cukinię, chwilę dusić. Cieciorkę odsączyć z zalewy, połączyć ze wszystkimi składnikami w garnku. Słoiczek przecieru wlać do garnka z warzywami, doprawić do smaku bazylią, pieprzem cytrynowym i czosnkiem- powinno być wyraziście. Chwilę pogotować ( jakieś 7-10 minut). Marchewka jest surowa dlatego powinna być pokrojona cieniutko, będzie przyjemnie chrupać podczas jedzenia. Można zapakować do słoika i odgrzać sobie w pracy - smakuje świetnie, a cieciorka sprawia, że danie jest naprawdę sycące.