Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna młoda kapusta jako dodatek do obiadu lub jako pierwsze danie
Kapustę pokroić, opłukać. Włożyć do garnka, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i seler naciowy. Smażyć ok. 5 minut. Przykryć, poddusić jeszcze chwilę, tak aby warzywa lekko zmiękły. Dodać do kapusty, wlać wodę, zagotować na małym ogniu ok. 15 minut.
Dodać pomidory, wcześniej sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, ocet, paprykę, doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku.
Przygotować zasmażkę. Rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i posiekany czosnek, smażyć ok. 3 minuty, dodać mąkę, wymieszać dolewając płyn z gotowanej kapusty. Zawartość przelać do garnka z kapustą, wymieszać, podgrzać, aby zasmażka zagęściła kapustę. Dodać pokrojony koperek. Chwilę poddusić.
Tak otrzymamy kapustę z zasmażką np. jako dodatek do obiadu.
Jeśli chcemy bardziej kalorycznie dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę pokrojoną w kostkę lub plasterki i uzyskujemy danie a`la bigos.
Ensaimada to wyjątkowy i puszysty, hiszpański wypiek, zawinięty w kształcie ś...
Odsłon: 8233
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 37156
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1443
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 209
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 37156
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1443
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 209
Składniki
Kapustę pokroić, opłukać. Włożyć do garnka, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i seler naciowy. Smażyć ok. 5 minut. Przykryć, poddusić jeszcze chwilę, tak aby warzywa lekko zmiękły. Dodać do kapusty, wlać wodę, zagotować na małym ogniu ok. 15 minut. Dodać pomidory, wcześniej sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, ocet, paprykę, doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku. Przygotować zasmażkę. Rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i posiekany czosnek, smażyć ok. 3 minuty, dodać mąkę, wymieszać dolewając płyn z gotowanej kapusty. Zawartość przelać do garnka z kapustą, wymieszać, podgrzać, aby zasmażka zagęściła kapustę. Dodać pokrojony koperek. Chwilę poddusić. Tak otrzymamy kapustę z zasmażką np. jako dodatek do obiadu.
Jeśli chcemy bardziej kalorycznie dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę pokrojoną w kostkę lub plasterki i uzyskujemy danie a`la bigos.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia caprese
Dania główne
Wątróbka z cebulką
Dania główne
Krążki cukiniowe
Dania główne
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Cukinia caprese
Cukinia caprese jest inspirowana tradycyjną, włoską przekąską o trzech kolora...
Odsłon: 2
Wątróbka z cebulką
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 73