Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4829
Dodano: 22.04.2012
Odsłon: 18697
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kapustę umyć i posiekać.Wrzucić do garnka z posoloną wodą i gotować ok pól godziny.Następnie dodać posiekany szczypior,lubczyk i koperek.Gotować jeszcze 10-15 min,doprawić solą,pieprzem,cukrem i kwaskiem.Na patelni roztopić smalec ze skwarkami,wsypać mąkę i zrobić zasmażkę podlewając wodą z gotowania kapusty.Przełożyć zasmażkę do kapusty,wszystko zagotować i ...gotowe.Czasami dla wyostrzenia smaku delikatnej kapustki dodaję na patelnię wędzony boczek...
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 22 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Pychotka, 5 oczywiście :)20 Kto głosował? | Odpowiedz

sandra1 22 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
ja robię również taką młodą kapustkę z koperkiem i kiełbaską ale troszkę mniej tłustą - kwestia smaku oczywiście ale zapraszam do mnie po przepis =)2 Kto głosował? | Odpowiedz