Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapusta na wędzonym boczku

Młoda kapusta na wędzonym boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4466

Dodano:

Odsłon: 9489

Sezon młodej kapustki w pełni,więc kolejny pomysł na urozmaicenie jej smaku...

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • ok 300 g wędzonego surowego boczku w plasterkach
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek grubego szczypiorku z cebulą
  • sól,pieprz,cukier
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka smalcu ze skwerkami
  • 2 łyżki mąki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować.Koperek,szczypior i cebulę posiekać.Wrzucić do garnka,podlać wodą,posolić i gotować ok 30 min.Boczek pokroić w kostkę,podsmażyć na patelni i przełożyć do kapusty.Na patelni roztopić smalec i zrobić zasmażkę podlewając wodą z kapusty.Przelać zasmażkę do garnka z kapustą.Na koniec doprawić solą,pieprzem,cukrem i sokiem z cytryny.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń