Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie na kolację.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 976
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 829
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12587
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 976
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 829
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12587
Składniki
Na głębokiej patelni wysmażamy słoninę lub boczek pokrojony w drobną kostkę (jeśli boczek jest chudy dodajemy 2 łyżki oleju rzepakowego. Następnie dorzucamy kiełbasę pokrojoną w półplasterki i cebulę pokrojoną w kostkę. Chwilę podsmażamy, aż cebula się zeszkli. Pieczarki kroimy na pół. Dorzucamy na patelnię, lekko solimy i dusimy całość około 10 minut.
Kapustę szatkujemy drobno, wrzucamy na patelnię, dodajemy lubczyk i podlewamy całość wodą. Przykrywamy patelnię pokrywą. Dusimy całość do miękkiej kapusty, nie więcej jak kolejne 10 minut.
Na koniec doprawiamy danie pieprzem, cukrem i solą, zakwaszamy sokiem z cytryny. Młoda kapusta z pieczarkami gotowa!