Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon młodej kapustki w pełni,więc kolejny pomysł na podkreślenie jej słodkiego smaku...
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10104
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2730
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1854
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 713
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3947
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10104
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2730
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1854
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 713
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3947
Składniki
Kapustę poszatkować.Koperek,lubczyk i szczypior z cebulą posiekać,Wrzucić do garnka,podlać wodą,wsypać przyprawy i gotować ok 30 min.W tym czasie sparzyć pomidory i obrać za skóry.Pokroić w dużą kostkę i wrzucić na patelnie.Przesmażać aż zmiękną i odparują nadmiar wody.Przełożyć "pomidory" do kapusty i gotować przez chwilę razem. Roztopić na patelni smalec i zrobić zasmażkę podlewając wodą z kapusty.Przelać zasmażkę do kapusty.Doprawić do smaku solą,pieprzem,cukrem i sokiem z cytryny.
Celowo nie podaję dokładnych proporcji przypraw,bo każda gospodyni przyrządza młodą kapustę według podniebienia swojego i swoich domowników.Jedni wolą kapustę bardziej kwaśną,a inni bardziej słodką.
SMACZNEGO