Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Młoda kapustka"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Kapustę poszatkuj. Wrzuć do garnka, zalej wodą. Dodaj pokrojoną w plasterki marchew.
Dopraw solą i pieprzem, dołóż ziele angielskie i liść laurowy. Włóż pokrojone mięso. Gotuj tak długo, aż kapusta będzie całkiem miękka.
Na rozgrzanej patelni usmaż pokrojony boczek, plasterki kiełbasy i posiekaną cebulę. Wrzuć do garnka z kapustą. Gotuj całość ok. 10 min.
Wszystko wymieszaj. Dodaj drobno posiekany pęczek koperku.
<strong>Przepis nadesłała: Marta Sztabińska</strong>Źródło: Kurier TV