Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki, same w sobie są pyszne, ale te z cebulką i te najmniejsze są dla mnie najlepsze, doskonałe na obiad, doskonałe też na kolację np. z zsiadłym mlekiem
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 735
Składniki
Ziemniaki skrobię, płuczę i gotuję w osolonej wodzie około godziny - do miękkości. Odcedzam. W międzyczasie cebulę obieram i kroję w drobną kostkę, wrzucam na patelnię, dodaję śmietanę i liść laurowy i gotuję do miękkości cebuli i zgęstnienia śmietany. Na koniec dodaję sól do smaku i wyjmuję liść laurowy. Wlewam do ugotowanych kartofli, można dodać posiekany koper. Wszystko razem mieszam i gotowe.