Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki, same w sobie są pyszne, ale te z cebulką i te najmniejsze są dla mnie najlepsze, doskonałe na obiad, doskonałe też na kolację np. z zsiadłym mlekiem
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 44
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30523
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9063
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 772
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 44
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30523
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9063
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 772
Składniki
Ziemniaki skrobię, płuczę i gotuję w osolonej wodzie około godziny - do miękkości. Odcedzam. W międzyczasie cebulę obieram i kroję w drobną kostkę, wrzucam na patelnię, dodaję śmietanę i liść laurowy i gotuję do miękkości cebuli i zgęstnienia śmietany. Na koniec dodaję sól do smaku i wyjmuję liść laurowy. Wlewam do ugotowanych kartofli, można dodać posiekany koper. Wszystko razem mieszam i gotowe.