Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki, same w sobie są pyszne, ale te z cebulką i te najmniejsze są dla mnie najlepsze, doskonałe na obiad, doskonałe też na kolację np. z zsiadłym mlekiem
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12721
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1441
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5801
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12721
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1441
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5801
Składniki
Ziemniaki skrobię, płuczę i gotuję w osolonej wodzie około godziny - do miękkości. Odcedzam. W międzyczasie cebulę obieram i kroję w drobną kostkę, wrzucam na patelnię, dodaję śmietanę i liść laurowy i gotuję do miękkości cebuli i zgęstnienia śmietany. Na koniec dodaję sól do smaku i wyjmuję liść laurowy. Wlewam do ugotowanych kartofli, można dodać posiekany koper. Wszystko razem mieszam i gotowe.