Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki, same w sobie są pyszne, ale te z cebulką i te najmniejsze są dla mnie najlepsze, doskonałe na obiad, doskonałe też na kolację np. z zsiadłym mlekiem
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5382
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 867
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 963
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 180
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5382
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 867
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 963
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 180
Składniki
Ziemniaki skrobię, płuczę i gotuję w osolonej wodzie około godziny - do miękkości. Odcedzam. W międzyczasie cebulę obieram i kroję w drobną kostkę, wrzucam na patelnię, dodaję śmietanę i liść laurowy i gotuję do miękkości cebuli i zgęstnienia śmietany. Na koniec dodaję sól do smaku i wyjmuję liść laurowy. Wlewam do ugotowanych kartofli, można dodać posiekany koper. Wszystko razem mieszam i gotowe.