Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cytryny, które przynosimy ze sklepu do domu, bardzo szybko zaczynają się psuć. Używam ich prawie każdego dnia a bywają dni, że żadna nie nadaje się do spożycia. Kupuję więc kilogram, szoruję szczoteczką pod bieżącą gorącą wodą. Wycieram do sucha i z każdej ścieram skórkę -uważając by nie zetrzeć białej części. Następnie każdą przekrawam i wyciskam z niej sok. Starte skórki przekładam do malutkich torebek strunowych. Tak samo robię z sokiem. Wkładam do zamrażarki i wyjmuję wtedy, kiedy potrzebuję. Skórka i sok dają się bez problemu połamać na takie wielkości-jakich potrzebuję. Nic się nie marnuje a ja mam zawsze świeżą skórkę cytrynową bądź sok.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15418
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 289
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2743
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4932
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15418
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 289
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2743
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4932
Składniki
Cytryny, które przynosimy ze sklepu do domu, bardzo szybko zaczynają się psuć. Używam ich prawie każdego dnia a bywają dni, że żadna nie nadaje się do spożycia. Kupuję więc kilogram, szoruję szczoteczką pod bieżącą gorącą wodą. Wycieram do sucha i z każdej ścieram skórkę -uważając by nie zetrzeć białej części. Następnie każdą przekrawam i wyciskam z niej sok. Starte skórki przekładam do malutkich torebek strunowych. Tak samo robię z sokiem. Wkładam do zamrażarki i wyjmuję wtedy, kiedy potrzebuję. Skórka i sok dają się bez problemu połamać na takie wielkości-jakich potrzebuję. Nic się nie marnuje a ja mam zawsze świeżą skórkę cytrynową bądź sok.