Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cytryny, które przynosimy ze sklepu do domu, bardzo szybko zaczynają się psuć. Używam ich prawie każdego dnia a bywają dni, że żadna nie nadaje się do spożycia. Kupuję więc kilogram, szoruję szczoteczką pod bieżącą gorącą wodą. Wycieram do sucha i z każdej ścieram skórkę -uważając by nie zetrzeć białej części. Następnie każdą przekrawam i wyciskam z niej sok. Starte skórki przekładam do malutkich torebek strunowych. Tak samo robię z sokiem. Wkładam do zamrażarki i wyjmuję wtedy, kiedy potrzebuję. Skórka i sok dają się bez problemu połamać na takie wielkości-jakich potrzebuję. Nic się nie marnuje a ja mam zawsze świeżą skórkę cytrynową bądź sok.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Cytryny, które przynosimy ze sklepu do domu, bardzo szybko zaczynają się psuć. Używam ich prawie każdego dnia a bywają dni, że żadna nie nadaje się do spożycia. Kupuję więc kilogram, szoruję szczoteczką pod bieżącą gorącą wodą. Wycieram do sucha i z każdej ścieram skórkę -uważając by nie zetrzeć białej części. Następnie każdą przekrawam i wyciskam z niej sok. Starte skórki przekładam do malutkich torebek strunowych. Tak samo robię z sokiem. Wkładam do zamrażarki i wyjmuję wtedy, kiedy potrzebuję. Skórka i sok dają się bez problemu połamać na takie wielkości-jakich potrzebuję. Nic się nie marnuje a ja mam zawsze świeżą skórkę cytrynową bądź sok.