Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3136
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 586
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 261
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 405
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3136
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 586
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 261
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 405
Składniki
W1l wody obgotować korpusy po 30 minutach dodać wloszczyznę pokrojoną w paseczki(pozw być mrożona) i pokrojone w kostkę ziemniaki i zacierki.Dalej gotować jak potrzeba dolać wodę.Wyjąc korpusy obrać z miesa i dołożyć do zupy.
Starte na tarce ogórki i drobno posiekaną cebulę dusić na maśle aż odparuje cały płyn.
Ogórki dodac do zupy dolać płyn z ogórków i chwilę jeszcze pogotować.Dodać posiekana zielenine(opcjonalnie).
Zamiast tradycyjnej włoszczyzny może być zypa wiosenna,jesienna albo zimowa a nawet pieczarkowa-dzieki temu zmieni się smakJak ktoś lubi to zupę można doprawić śmietana.