Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15293
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15293
Składniki
W1l wody obgotować korpusy po 30 minutach dodać wloszczyznę pokrojoną w paseczki(pozw być mrożona) i pokrojone w kostkę ziemniaki i zacierki.Dalej gotować jak potrzeba dolać wodę.Wyjąc korpusy obrać z miesa i dołożyć do zupy.
Starte na tarce ogórki i drobno posiekaną cebulę dusić na maśle aż odparuje cały płyn.
Ogórki dodac do zupy dolać płyn z ogórków i chwilę jeszcze pogotować.Dodać posiekana zielenine(opcjonalnie).
Zamiast tradycyjnej włoszczyzny może być zypa wiosenna,jesienna albo zimowa a nawet pieczarkowa-dzieki temu zmieni się smakJak ktoś lubi to zupę można doprawić śmietana.