Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
W1l wody obgotować korpusy po 30 minutach dodać wloszczyznę pokrojoną w paseczki(pozw być mrożona) i pokrojone w kostkę ziemniaki i zacierki.Dalej gotować jak potrzeba dolać wodę.Wyjąc korpusy obrać z miesa i dołożyć do zupy.
Starte na tarce ogórki i drobno posiekaną cebulę dusić na maśle aż odparuje cały płyn.
Ogórki dodac do zupy dolać płyn z ogórków i chwilę jeszcze pogotować.Dodać posiekana zielenine(opcjonalnie).
Zamiast tradycyjnej włoszczyzny może być zypa wiosenna,jesienna albo zimowa a nawet pieczarkowa-dzieki temu zmieni się smakJak ktoś lubi to zupę można doprawić śmietana.