Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki z sosem"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 230
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 373
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 230
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 373
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodaj szpinak oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
W jednej misce połącz suche : mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, w drugiej – wymieszaj jajka, olej, mleko i dolej do pierwszego naczynia. Dorzuć usmażone warzywa. Wymieszaj.
Wlej masę do foremek. Piecz muffinki 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Połącz jogurt z majonezem i octem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zioła. Całość zmiksuj na masę przy pomocy blendera. Gotowe muffinki polej przygotowanym sosem. Podawaj np. na kolację.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV