Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste szybkie w przygotowaniu ziemniaczane muffinki
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
1. Ziemniaki obrane ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i ugnieść na głatko,wszystko odstawić do wystygnięcia
2. Miękkie masło, starty na drobnej tarce ser żółty, żółtka i śmietanę zmiksować na wolniejszych obrotach( dobrze wymieszać) . Dodać do chłodnej masy ziemniaczanej, Wszystko dodać do chłodnych ubitych ziemniaków i wymieszac
3, Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy- wymieszać dłonią. Doprawić całość solą, pieprzem i ziołami
4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na pierwszą półkę od dołu piekarnika i piec Ja podpiekam troche od dołu aby były chrupiące Wyciągam jak się zrumienią