Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste szybkie w przygotowaniu ziemniaczane muffinki
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1428
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3224
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 323
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1428
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3224
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 323
Składniki
1. Ziemniaki obrane ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i ugnieść na głatko,wszystko odstawić do wystygnięcia
2. Miękkie masło, starty na drobnej tarce ser żółty, żółtka i śmietanę zmiksować na wolniejszych obrotach( dobrze wymieszać) . Dodać do chłodnej masy ziemniaczanej, Wszystko dodać do chłodnych ubitych ziemniaków i wymieszac
3, Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy- wymieszać dłonią. Doprawić całość solą, pieprzem i ziołami
4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na pierwszą półkę od dołu piekarnika i piec Ja podpiekam troche od dołu aby były chrupiące Wyciągam jak się zrumienią