Do góry

Dania główne Przepis na:

Muffinkowy schab z pieczarkami.

Muffinkowy schab z pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 626 Ocena: 5955

Dodano:

Odsłon: 808

Zamiast bawić się w zawijanie roladek, proponuję użycia form do muffin.

Składniki

  • •½ kg schabu
  • ½ kg pieczarek
  • 2 serki topione Hochland
  • 10 dag szynki
  • Olej do smażenia
  • Pieprz
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy solą.
    2. Pieczarki kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 4. Kiedy pieczarki są już dobre dodajemy serki i prużymy do chwili rozpuszczenia.

  4. 5. Schab umieszczamy w formach do muffinek.

  5. 6. W każdy otwór wkładamy po kawałku szynki.

  6. 7. Następnie napełniamy farszem z pieczarek.

  7. 8. Dokładnie zwijamy mięso.

  8. 9. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.

  9. 10. Muffiny gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń