Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Musaka z ziemniakami"
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9567
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3182
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6655
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9567
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3182
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6655
Składniki
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach na półtwardo. Ostudzić, obrać, pokroić w plastry. Pieczarki oczyścić, pociąć na plasterki i odparować na suchej patelni, posypać pieprzem.
Bakłażany pokroić w plastry. Cebulę posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Wrzucić mięso, przesmażyć, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać pomidory i bulion, zagotować, zagęścić mąką, doprawić.
W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu układać warstwami bakłażany, mięso, ziemniaki i pieczarki. Posypać tartym żółtym serem. Piec ok. 45 minut.
Zimą do musaki przygotuj gęsty sos jogurtowo- czosnkowy, a latem zaserwuj ją z sałatą, ogórkami i pomidorami.Źródło: Twoje Imperium