Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Musaka z ziemniakami"
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 304
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4372
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30536
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 304
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4372
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30536
Składniki
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach na półtwardo. Ostudzić, obrać, pokroić w plastry. Pieczarki oczyścić, pociąć na plasterki i odparować na suchej patelni, posypać pieprzem.
Bakłażany pokroić w plastry. Cebulę posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Wrzucić mięso, przesmażyć, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać pomidory i bulion, zagotować, zagęścić mąką, doprawić.
W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu układać warstwami bakłażany, mięso, ziemniaki i pieczarki. Posypać tartym żółtym serem. Piec ok. 45 minut.
Zimą do musaki przygotuj gęsty sos jogurtowo- czosnkowy, a latem zaserwuj ją z sałatą, ogórkami i pomidorami.Źródło: Twoje Imperium