Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muszelki z mięsem mielonym i pieczarkami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 998
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5114
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 998
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5114
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
1. Pieczarki umyj i osusz. Pokrój na półplasterki i wrzuć na suchą, rozgrzaną patelnię. Gdy się przyrumienią, dodaj łyżeczkę masła i podduś 2 min. Posól do smaku.
Pieczarki przełóż do miseczki i na tej samej patelni rozgrzej łyżkę oleju.
Podsmaż mięso i drobno posiekane cebulki. Po 5 minutach dodaj keczup i przyprawy. Wymieszaj z pieczarkami i wyłącz gaz.
Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wymieszaj go ze śmietaną, serem i pokrojonym w kosteczkę boczkiem. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem.Wyłóż mięso a na wierzchu makaron.
Piecz pod przykryciem 20 min w 180o. Ok. 5 min przed końcem pieczenia odkryj naczynie.Źródło: Naj