Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muszelki z mięsem mielonym i pieczarkami"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 79
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 809
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 79
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 809
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2846
Składniki
1. Pieczarki umyj i osusz. Pokrój na półplasterki i wrzuć na suchą, rozgrzaną patelnię. Gdy się przyrumienią, dodaj łyżeczkę masła i podduś 2 min. Posól do smaku.
Pieczarki przełóż do miseczki i na tej samej patelni rozgrzej łyżkę oleju.
Podsmaż mięso i drobno posiekane cebulki. Po 5 minutach dodaj keczup i przyprawy. Wymieszaj z pieczarkami i wyłącz gaz.
Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wymieszaj go ze śmietaną, serem i pokrojonym w kosteczkę boczkiem. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem.Wyłóż mięso a na wierzchu makaron.
Piecz pod przykryciem 20 min w 180o. Ok. 5 min przed końcem pieczenia odkryj naczynie.Źródło: Naj