Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muszelki z mięsem mielonym i pieczarkami"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1161
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 903
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 500
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1161
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 903
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 500
Składniki
1. Pieczarki umyj i osusz. Pokrój na półplasterki i wrzuć na suchą, rozgrzaną patelnię. Gdy się przyrumienią, dodaj łyżeczkę masła i podduś 2 min. Posól do smaku.
Pieczarki przełóż do miseczki i na tej samej patelni rozgrzej łyżkę oleju.
Podsmaż mięso i drobno posiekane cebulki. Po 5 minutach dodaj keczup i przyprawy. Wymieszaj z pieczarkami i wyłącz gaz.
Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wymieszaj go ze śmietaną, serem i pokrojonym w kosteczkę boczkiem. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem.Wyłóż mięso a na wierzchu makaron.
Piecz pod przykryciem 20 min w 180o. Ok. 5 min przed końcem pieczenia odkryj naczynie.Źródło: Naj