Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muszelki z mięsem mielonym i pieczarkami"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 17
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7119
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154865
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1049
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 484
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 17
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7119
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154865
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1049
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 484
Składniki
1. Pieczarki umyj i osusz. Pokrój na półplasterki i wrzuć na suchą, rozgrzaną patelnię. Gdy się przyrumienią, dodaj łyżeczkę masła i podduś 2 min. Posól do smaku.
Pieczarki przełóż do miseczki i na tej samej patelni rozgrzej łyżkę oleju.
Podsmaż mięso i drobno posiekane cebulki. Po 5 minutach dodaj keczup i przyprawy. Wymieszaj z pieczarkami i wyłącz gaz.
Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wymieszaj go ze śmietaną, serem i pokrojonym w kosteczkę boczkiem. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem.Wyłóż mięso a na wierzchu makaron.
Piecz pod przykryciem 20 min w 180o. Ok. 5 min przed końcem pieczenia odkryj naczynie.Źródło: Naj