Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muszla nadziana szpinakiem i serem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 503
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 113
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 188
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 156
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 503
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 113
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 188
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 156
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu hartujemy w zimnej wodzie.
Cebulę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Na rozgrzanych 2 łyżkach masła szklimy połowę cebuli i czosnek, dodajemy umyty, pokrojony szpinak i smażymy 4-5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i jeszcze chwilę smażymy.
Miksujemy biały ser, bułkę tartą, szpinak i mleko, ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Delikatnie napełniamy farszem muszle makaronowe.
Na pozostałym maśle szklimy resztę cebuli, dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy 10 minut.
Sos miksujemy i przelewamy do naczynia żaroodpornego. W sosie układamy muszle i zapiekamy 20 minut w temperaturze 180oC.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,10 zł.</strong>
<strong>Wartość odżywcza jednej porcji 950 kcal. Białko 19,1 g. Tłuszcz 13 g. Węglowodany 68 g.</strong>
szczypta ziół prowansalskich wzbogaci smak sosu.</strong>Źródło: Rewia